Najaarscompetitie

datanajaarscompetitie2017

De competitiesoorten in de Najaarscompetitie 2017 worden op basis van ploeggemiddelden ingedeeld in klassen. Bij het indelen van de Najaarscompetitie wordt uitgegaan van de actuele rating van de spelers op het moment van inschrijving (in plaats van de speelsterktes).

BEKIJK (download) Aanbod Najaar 2017 regio Zuidwest

Deelname aan de Najaarscompetitie 17+ is alleen mogelijk voor die spelers en speelsters die geboren zijn vóór 1 januari 2001.
Deelname aan de Najaarscompetitie 35+ is alleen mogelijk voor die spelers en speelsters die geboren zijn vóór 1 januari 1983.
Deelname aan de Najaarscompetitie 50+ is alleen mogelijk voor die spelers en speelsters die geboren zijn vóór 1 januari 1968.
Deelname aan de Najaarscompetitie 10 t/m 14 jaar is alleen mogelijk voor die spelers en speelsters die geboren zijn op of ná 1 januari 2003 en vóór 1 januari 2008. Aangezien er met ingang van 2017 geen gele paspoorten meer worden verstrekt, hebben wij de ondergrens bij t/m 14 verlaagd naar 10 jaar (i.p.v. 11 jaar).

Wel is het nog steeds mogelijk om in een 10 t/m 14 ploeg per speeldag maximaal één speler op te stellen die te oud is. Deze speler moet echter geboren zijn op of ná 1 januari 2002.
Deelname aan de Najaarscompetitie 11 t/m 17 jaar is alleen mogelijk voor die spelers en speelsters die geboren zijn op of ná 1 januari 2000 en vóór 1 januari 2007. Met ingang van 2017 worden er geen gele paspoorten meer verstrekt.

Wel is het nog steeds mogelijk om in een 11 t/m 17 ploeg per speeldag maximaal één speler op te stellen die geen junior is. Deze speler moet echter geboren zijn op of ná 1 januari 1999.

SPEELGERECHTIGDHEID JUNIOREN IN GEMENGD, HEREN EN DAMES OP ZONDAG 
In de Gemengd (senioren), heren en damescompetitie op zondag geldt geen leeftijdsbeperking, zodat – in alle klassen – ook junioren kunnen worden opgesteld.

Uitstellen wedstrijden
Ook in 2017 is het weer mogelijk een wedstrijd in de Najaarscompetitie – in onderling overleg met de tegenstander – uit te stellen (bijvoorbeeld als er in de periode van de Najaarscompetitie een toernooi op het park van de thuisspelende club is gepland). De inhaalwedstrijd moet wel uiterlijk 14 dagen na de oorspronkelijke speeldatum worden gespeeld. Let op: eerder spelen mag uiteraard ook en is altijd toegestaan.

Opstelling in dubbelcompetities
In de Najaarscompetitie mag in een competitiewedstrijd niet tweemaal met dezelfde partner gespeeld worden. Dit is afwijkend in vergelijking met de Voorjaarscompetities in de regio’s Noordwest en Noordoost. Hier is men namelijk gewend om met een vaste partner te spelen, wat in de Najaarscompetitie met een landelijke opzet (met overal dus dezelfde regels) niet is toegestaan.

Wijzingen en aanvullingen najaarscompetitie 2017

– Na een succesvolle introductie van de 8&9-competitie in het voorjaar gaan we ook een 8&9-competitie aanbieden op donderdagavond en zondagmiddag in de Najaarscompetitie. Tijdens een competitiedag worden er twee dubbels gespeeld. Een ploeg bestaat tijdens een competitiewedstrijd uit minimaal 3 spelers.

– In het kader van het project Competitie Nieuwe Stijl (CNS) zijn de variabele aanvangstijden in het weekend in de Najaarscompetitie verruimd. Met ingang van 2017 mag er tussen 9.00-16.30 uur aangevangen worden. In bijlage-H van het Competitiereglement (CR) zijn de regels hieromtrent vastgelegd. Hier is onder andere te lezen dat wedstrijden bestaande uit 6, 5, 4 resp. 2 partijen, in ten hoogste 4, 3, 3 resp. 2 speelronden moeten worden gespeeld.

– Ook in de Najaarscompetitie kan elke club zelf bepalen of ‘Compact Spelen’ (toepassing van het Beslissend Punt Systeem en beslissende wedstrijdtiebreak) wordt ingevoerd bij alle thuiswedstrijden voor een bepaalde dag.

– Wegens gebrek aan animo zullen wij de competitiesoorten Heren en Dames 40+, 50+, 60+ en 70+ op zondag (allen 4E-2D) niet meer aanbieden in de Najaarscompetitie.

– Naar aanleiding van bovenstaande wijziging zullen wij in plaats hiervoor een nieuwe Heren 35+ (2E-3D) en Dames 35+ (2E-3D) op zondag gaan aanbieden.

– Evenals in de Voorjaarscompetitie 2017 zal de leeftijdscategorie 11 t/m 14 jaar in de Najaarscompetitie worden uitgebreid naar 10 t/m 14 jaar. Verder blijft het mogelijk om in een 10 t/m 14 ploeg per speeldag maximaal één speler op te stellen die één jaar te oud is.

– Door een wijziging van artikel 23 lid 1 van het CR mag er ook in de Najaarscompetitie op zowel overdekte-, overkapte- als buitenbanen competitie worden gespeeld.

 

Inschrijving door de teamcaptain voor 26 mei bij één van de competitieleiders. Zie hieronder.
Let op dat je zekerheid hebt over de deelname van je teamspelers. Bij terugtrekking van een team krijgt de vereniging een boete opgelegd door de KNLTB, die aan het team wordt doorberekend.
Geen team? Geef je dan op als mogelijke invaller. Of als er iemand ergens te kort komt, kunnen we in overleg kijken of dat past.

 

Vrijdag – Zaterdag (senioren)

Ron Ansem 06 52 50 08 97

rpjansem@hotmail.com

René Combrink 010 455 71 61

rene.combrink@live.nl

 

Zondag (jeugd/senioren)

Peter de Jong 06 81 42 72 80

peter@creativedesk.nl